• +38 044 257 40 30
  • iwpim.naan@gmail.com
  • Ukraine. Kyiv
Події та новини
Селекціонери Південної станції ІВПіМ вивели кубоподібний перець

Селекціонери Південної станції ІВПіМ вивели кубоподібний перець

Злато Скіфів. Демонстраційний полігон ДПДГ «Великі Клини»

Японці в свій час вивели унікальний сорт кубовидного кавуна, щоб спростити транспортування. А українські селекціонери пішли своїм шляхом, і » видали на гора » такої ж форми солодкий перець.

Вченим Південної державної сільськогосподарської дослідної станції ІВПіМ, що в Голопристанському районі Херсонщини, це коштувало понад сім років кропіткої роботи. Завдяки помаранчевому кольору плоду новому сорту дали горду назву «Злато скіфів», але кольором і незвичайною формою його особливості аж ніяк не обмежуються.

Директор станції, кандидат сільськогосподарських наук Володимир Лимар каже, що плоди нового перцю значно «м’ясисті», ніж плоди інших сортів, і мають товщину стінок 6-8 міліметрів. Ще однією перевагою «Злато скіфів» є скорочений період його вегетації — до 120 днів. Тоді як представникам переважної більшості інших сортів цієї культури для визрівання необхідно 120-140 днів. А як відомо, чим раніше овочі в сезон потрапляють на ринки, тим більший прибуток від реалізації. Тому городникам півдня України кубоподібний перець очевидно припаде до смаку.

За матеріалами «Голос України»