Селекціонери Південної станції ІВПіМ вивели кубоподібний перець
Японці в свій час вивели унікальний сорт кубовидного кавуна, щоб спростити транспортування. А українські селекціонери пішли своїм шляхом, і » видали на гора » такої ж форми солодкий перець.
Вченим Південної державної сільськогосподарської дослідної станції ІВПіМ, що в Голопристанському районі Херсонщини, це коштувало понад сім років кропіткої роботи. Завдяки помаранчевому кольору плоду новому сорту дали горду назву «Злато скіфів», але кольором і незвичайною формою його особливості аж ніяк не обмежуються.
Директор станції, кандидат сільськогосподарських наук Володимир Лимар каже, що плоди нового перцю значно «м’ясисті», ніж плоди інших сортів, і мають товщину стінок 6-8 міліметрів. Ще однією перевагою «Злато скіфів» є скорочений період його вегетації — до 120 днів. Тоді як представникам переважної більшості інших сортів цієї культури для визрівання необхідно 120-140 днів. А як відомо, чим раніше овочі в сезон потрапляють на ринки, тим більший прибуток від реалізації. Тому городникам півдня України кубоподібний перець очевидно припаде до смаку.
За матеріалами «Голос України»