• +38 044 257 40 30
  • iwpim.naan@gmail.com
  • Ukraine. Kyiv
Події та новини
3-й Всесвітній Форум зі Зрошення, організований Міжнародною Комісією з Іригації і дренажу

3-й Всесвітній Форум зі Зрошення, організований Міжнародною Комісією з Іригації і дренажу

З 1 по 7 вересня на острові Балі проходив 3-й Всесвітній Форум зі Зрошення, організований Міжнародною Комісією з Іригації і дренажу. Основною темою цьогорічного Форуму було «Розвиток водних ресурсів, продовольства та харчування у конкурентному середовищі». Основними питаннями, що обговорювалися на Форумі були «Забезпечення політичного середовища для водної, продовольчої та енергетичної безпеки», «Роль громадянського суспільства та недержавних гравців з фокусом на фермерів та дорадницькі служби» та «Покращення продуктивності водних ресурсів у сільському господарстві з акцентом на трансформацію сільських територій». Учать прийняло 1400 делегатів, з яких більше 600 чоловік є іноземними гостями.

Робота Форуму проходила у паралельних сесіях, та включала в себе семінари організовані такими організаціями як ФАО, Світовий Банк, Глобальне Водне Партнерство та інші. Для налагодження політичного діалогу у сфері сільського господарства, а саме секторі зрошення та дренажу було проведено Міністерську панель.

В рамках Форуму було проведено тренінг для молодих професіоналів на тему «Розбудова потужностей для підвищення ефективності зрошуваного землеробства» та «Он-лайн система бенчмаркінгу для зрошення та система управління активами».

Українську делегацію на Форумі очолював президент НААН Гадзало Я.М., до складу делегації входили директор Інституту Ромащенко М.І. та завідувач відділу Матяш Т.В. У якості молодого професіонала участь у роботі Форуму прийняла Даниленко Ю.

Делегація прийняла участь у обговоренні питання «Політика управління водними ресурсами в сільському господарстві для завершення ери бідності» на Міністерський панелі, де Гадзало Я.М. представив інформацію щодо стану та перспективи розвитку зрошення в Україні.

На робочій сесії з питання «Поліпшення політики підвищення продуктивності зрошувальної води» було представлено доповідь на тему «Використання SMART технологій в управлінні зрошенням».