• +38 044 257 40 30
  • iwpim.naan@gmail.com
  • Ukraine. Kyiv

Літня школа «На шляху до порядку денного 2030: зміни клімату, інновації та участь молоді в управлінні водними ресурсами»

 З 1 по 6 липня Даниленко Ю. приймала участь у роботі літньої школи «На шляху до порядку денного 2030: зміни клімату, інновації та участь молоді в управлінні водними ресурсами». Літня школа організована Глобальним Водним партнерством у Центральній та Східній Європі, Водною Солідарністю Європи, Організацією з питань освіти науки та культури ЮНЕСКО, за сприянням проекту ERASMUS + та Варшавського університету природничих наук. Основною метою літньої школи було залучення молоді до обговорення питань з досягнення Цілі стійкого розвитку 6.

Загальна кількість учасників літньої школи – 40 чолові з 14 країн. Загалом робота школи була поділена на теоретичну частину та виконання практичних завдань у групах. Основними питаннями, що розглядалися були: зміни клімату та напрямки їх подолання, вплив змін клімату на водні ресурси, основні здобутки у напрямі досягнення 6-ї цілі сталого розвитку, відновлення річок, створення здорових міст, проекти з відновлення водно-болотних угідь.

В рамках обговорення управління проектами у сфері охорони навколишнього середовища було презентовано новостворену платформу для пошуку джерел фінансування на проекти молоді (youthwaterclimate.org).

Учасники школи мали можливість у дружній та неформальній атмосфері поспілкуватися з фахівцями з питань водних ресурсів, а саме з секретарем Міжнародної комісії з захисту Дунаю, регіональним координатором ГВП у Центральній та Східній Європі, координатором проектів водної агенції Середземноморського регіону, представником Європейського Банку Реконструкції та Розвитку з питань природоохоронних проектів, начальником департаменту з питань міжнародних відносин у водній галузі міністерства Навколишнього середовища Словенії.