• +38 044 257 40 30
  • iwpim.naan@gmail.com
  • Ukraine. Kyiv

Ключові аспекти забезпечення населення України якісною питною водою, а також вирішення комплексу проблем водовідведення та очистки стічних вод до нормативних показників

Семінар на тему «Ключові аспекти забезпечення населення України якісною питною водою, а також вирішення комплексу проблем водовідведення та очистки стічних вод до нормативних показників».
3 квітня 2018 року в рамках Х Міжнародної спеціалізованої виставки «Київський технічний ярмарок – 2018» (Міжнародний виставковий центр, Броварський пр., 15, м.Київ, Україна) відбувся семінар на тему: «Ключові аспекти забезпечення населення України якісною питною водою, а також вирішення комплексу проблем водовідведення та очистки стічних вод до нормативних показників». Організаторами заходу виступили Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціація «Питна вода України». Учасники семінару, а це більш ніж 100 осіб: представники уряду, бізнесових кіл, наукових та громадських організацій, керівники та спеціалісти міськводоканалів України обговорили під час семінару такі головні питання: якість води в поверхневих та підземних джерелах питного водопостачання, сучасний стан систем водопостачання та водовідведення в Україні, правові аспекти впровадження ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», застосування сучасних ефективних технологій при підготовці питної води та очищенні стічних вод, проблеми державного управління і регулювання правових відносин у сфері питного водопостачання та водовідведення.
Участь у заході взяли:
Від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України:
• Кругляк Едуард Борисович – заступник міністра Мінрегіону України;
• Токаренко Віктор Васильович – заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону України;
• Медведь Тетяна Анатоліївна – начальник відділу водопровідно-каналізаційного господарства Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону України.
Від Асоціації «Питна вода України»:
• Хіврич Юрій Єгорович – президент Асоціації «Питна вода України».
Від Інституту водних проблем і меліорації НААН:
• Діденко Володимир Сергійович – завідувач науково-організаційним відділом, к.н.держ.упр.;
• Мацелюк Євген Михайлович – завідувач лабораторії водопостачання і водовідведення, к.т.н.;
• Чарний Дмитро Володимирович – головний науковий співробітник, д.т.н.
Від Інституту водних проблем і меліорації НААН з доповіддю на тему «Ефективні технології якісного питного водозабезпечення з використанням підземних вод» виступив головний науковий співробітник Інституту, д.т.н. Чарний Д.В. У своєму виступі він розповів учасникам семінару про розроблені в ІВПіМ НААН сучасні методи інтенсифікації діючих водопровідних споруд за рахунок їх переобладнання, застосування удосконалених новітніх технологій підготовки питної води на основі природних систем водоочищення та оптимізації роботи.