• +38 044 257 40 30
  • iwpim.naan@gmail.com
  • Ukraine. Kyiv
Конференції
Кліматичні зміни. Виклики для аграрної науки та освіти

Кліматичні зміни. Виклики для аграрної науки та освіти

З 13 по 14 березня 2018 року в Науково-методичному центрі «Агроосвіта» пройшла міжнародна науково-практична конференція на тему: «Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної науки та освіти». Захід було організовано та проведено Державною установою «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» за участі ФАО та у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Основні питання, що обговорювалися на конференції: передумови та проблеми змін клімату, заходи з пом’якшення кліматичних змін та адаптаційних заходів у сільському, лісовому та рибному господарствах, а також ветеринарії і фітосанітарії; визначення пріоритетних досліджень аграрної галузі щодо заходів з пом’якшення змін клімату та адаптаційних заходів з урахуванням специфічних особливостей кожного регіону; формулювання пропозицій щодо вдосконалення освітніх програм з урахуванням кліматичних змін у сільському господарстві.

Участь у заході прийняли: провідні спеціалісти ФАО; представники Міністерства освіти і науки; Міністерства аграрної політики та продовольства; Міністерства екології та природних ресурсів; державних служб України, Національної академії аграрних наук України та мережі її науково-дослідних установ; представники вищих навчальних закладів України та іноземних посольств. 

Від Інституту водних проблем і меліорації у конференції взяли участь заступник директора з наукової, інноваційної та економічної роботи Андрій Минка, в.о. завідувача відділу використання агроресурсного потенціалу Роман Сайдак, науковий співробітник відділу використання агроресурсного потенціалу Вікторія Лукашук, науковий співробітник лабораторії управління водними ресурсами Катерина Шатковська.